Årsberetning 2010


Kvindernes U-landsudvalg (KULU) – partnerskab og dialog for kvinderettigheder, køn og ligeværd i fattigdomsbekæmpelse og udvikling

Kvindernes U-landsudvalg - en tværpolitisk udviklingsorganisation med fokus på køn, kvinderettigheder og ligestilling i udvikling:
- Uafhængig af økonomiske og politiske interesser
- Afhængig af økonomisk og politisk støtte
- Kvindeøjne på udviklings- og bistandspolitik
- Samarbejde med og støtte til kvindeorganisationer i Syd

1. 2012 overblik

2010 var et år med samarbejde med Syd og internationale partnere, partnerskabsudvikling med hovedfokus på Afrika, oplysning, fortalerarbejde og lobby - hjemme og ved internationale mø-der - for 2015-målene, ”Giv piger og kvinder ret i Mali” kampagnen, rettigheder, kapaci-tetsopbygning i kvinderettigheder, køn og klima arbejde, opbakning til etablering af UN Women og kvinders ret til at bestemme over egen krop og sundhed.

 KULUs kommunikationsstrategi og -arbejde fik et stort løft med lanceringen  af KULU’s ”Giv en pige ret kampagne” site d.25.11.10, systematisk arbejde med FaceBook  og etablering af interne FaceBook sider for aktivister og enkelte arbejdsgrupper, for ikke at glemme betydnin-gen for information og fundraising. 

KULU måtte flytte i marts, da AOF skulle sælge bygningen. Vi endte med at flytte over på den anden side af gaden til: Aldersrogade 6E. 2100 Ø, hvor vi er glade for vores nye lejemål hos IT-virksomheden  Zoomio. Lokalerne er beskedne, men vi har fin adgang til at låne diverse typer mødelokaler, og KULU har i nydt godt af, at Zoomios faglige støtte til e-marketing på yderst fa-vorable vilkår. 

Finansiering og fundraising til program og organisation
 

2011 var det 4. år uden en basisbevilling til aktiviteter eller organisation fra Danida eller Uden-rigsministeriet, en konsekvens af de politiske ændringer i bevillingsmuligheder på u-landsområdet i 2005. Til trods for lobby for at fjerne ”aktørforbudet” – dvs. den regel, at en ulandsorganisation kun må søge enten oplysningsmidler eller projektmidler -  blev forbuddet fastholdt året ud.

Det har givet KULU problemer, da vi er som bekendt både er en oplysnings- og en projektbæ-rende organisation, og der er kun meget begrænsede midler og små beløb at søge fra Projektråd-givningen, som vi er medlem af. Heldigvis giver vores medlemskab af 92-Gruppen – Forum for bæredygtig udvikling samt medvirken i dens ”Southern Voices Capacity Building in the South” projekt os muligheder for at arbejde videre med ”Kvinderettigheder, køn og klimaudfordringer i udviklingslande” i samarbejde med FEMNET-Mali og FEMNET-Afrika.

KULU’s fjerde år som 100% selv-finansieret har krævet mange kræfter i årets løb, specielt fra sekretariatet, men også fra en aktiv kerne af frivillige, som indgik i fundraising- og informations-arbejde og forskellige KULU arbejdsgrupper. Det har været hårdt og kræver, at vi vender hver en øre, men tiltagene har givet et godt resultat i 2010! Det skal bare blive bedre i 2011. Ønske-drømmen er, vi har mindst 1 (deltids-) medarbejder på hvert hovedarbejdsområde, således at der kan foregå en kontinuerlig sagsbehandling og udvikling af områderne.  

Med til KULU’s Afrika-fokus hører KULU’s flerårige kampagne ”Giv en pige ret”, en oplys-ning og fundraisingkampagne i samarbejde med FEMNET-Mali – til støtte for, at mindst 1000 piger og kvinder i Mali får identitetspapirer.

Fundraising hænger uløseligt sammen med medlemsudvikling. Begge dele er grundlaget og en absolut nødvendighed for KULU’s overlevelse og vækst som udviklings- og paraplyorganisati-on. KULU havde et tilstrækkeligt antal medlemmer og bidragsydere og blev atter godkendt som fradrageberettiget organisation i 2008. Der ligger en stort og konstant udfordring i at fastholde gamle og hverve mange flere nye medlemmer. Vækst er nødvendig for at opnå en bæredygtig størrelse.

Udviklings- og projektpolitisk arbejde
KULU’s hovedfokus er stadigvæk på Afrika og partnerskabsudvikling er stadigvæk kodeordet, både ift. videreudvikling af samarbejde med FEMNET-Mali, FEMNET-Afrika, udvikling af et Syd-Syd-Nord samarbejde mellem KULU, FEMNET-Mali og Femmes pour la Paix et Droits Humains, DR Congo, og fornyelse af samarbejdet med AWEPON. Dette og vores øvrige internationale kontakter er grundlaget for vores oplysnings-, fortaler- og lobbyarbejde.

2010 står fortsat i krisens tegn. Danmark og andre rige lande fortsætter med skære i midler til udviklingslande. EU-landenes opfyldelse af at give udviklingsbistand på mindst 0,7 % BNI er stadigvæk langt væk, ligesom en reel opnåelse af 2015-målene til tiden stadigvæk er langt væk. KULU samarbejdede med danske og internationale netværk og Sydpartnere for at ændre tilstandene. Hjemme bidrog vi til den fælles 2015-målskampagne for at øge fokus på og opbakning til og for at forbedre Danmarks udviklingspolitik, bistandspolitik fra et kvinderettighedsperspektiv. Vi har også arbejdet med dansk input til EUs handelspolitik bilateralt og ift. Verdenshandelsorganisationen (WTO), deltaget i FNs Kvindekommissionens arbejde, kigget nærmere på migration som udviklingsemne sammen med vores regionale netværk WIDE, og følger fortsat det danske Au pair Netværk, sammen med medlemsorganisation Babaylan-Danmark.

Som det antydes, har der endnu en gang været mange bolde i luften i året der gik.

KULU formål:

KULU samarbejder med kvindenetværk i Afrika, Asien og Latinamerika for en verden, hvor kvinder har adgang og ret til mad, jord, resurser, politisk indflydelse – og ret til at bestemme over egen krop.
KULU arbejder gennem oplysning, påvirkning af dansk ulands- og handelspolitik, dialog og direkte samarbejde for, at kvinder i ulandene kommer til orde og på dagsordenen i den danske debat, oplysning og politik.

 

2. Partnerskab-, dialog- og projektsamarbejde med Sydpartnere

Partnerskab er en ligeværdig dialog og jævnbyrdigt samarbejde mellem Syd-partnere og KULU for gensidig erfaringsudveksling, læring og inspiration for fremme af kvinderettigheder og i bekæmpelse af fattigdom. Ønsket er, at samarbejdet foregår mellem ligeværdige partnere.

KULUs nuværende samarbejdsfokus er hele Afrika med samarbejdspartnere og kontakter i Mali, DR Congo, MENA-området, samt samarbejde med pan-afrikanske netværk FEMNET-Africa og AWEPON (African Women’s Economic Policy Network)

2.1. Samarbejde med panafrikanske netværk
KULUs hovedpartner er FEMNET-Mali. Samarbejde om at fremme kvinders og pigers rettigheder i Mali begyndte så småt i 2004, med et første projektsamarbejde fra 2007-2009,”Netværks- og kapacitetsopbygning til fortalervirksomhed”. Der arbejdes videre med flere projektsamarbejder: 1) en fortsættelse og videreudvikling af det første projekt, 2) ”1000 piger/unge kvinder i Mali” - et rettighedslærings-, undervisnings-, og erhvervstræningsprojekt, og 3) Giv en pige ret-kampagne og projekt, en flerårig oplysnings- og fundraisingkampagne lanceret november 2008. Der har været arbejdet på at skaffe midler via Projektrådgivning samt alternative kilder så som det australske udviklingsministerium.

2.1.1. Kampagnen ”Giv 1000 piger og kvinder i Mali papir på deres ret”
Kampagnen har været succesrig og fortsætter i Danmark og Mali. FEMNET-Mali og medlemsorganisationer AMSAFE, COFEM og COFESFA har lavet oplysning og fortalerarbejde om, hvor vigtige de 3 dokumenter er for kvinder og pigers adgang til deres rettigheder, og uddelinger er fejret ved ceremonier, hvor lokale myndigheder deltager.

2.1.1.1. Kampagne-event
En kampagne-event blev et bidrag til den danske NGO 2015-mål-fælleskampagne d.19. september med en bryllupshappening på Rådhuspladsen, hvor kampagneambassadør Lotte Heise, samt københavnske politikere deltog for at slog et slag for pigers og kvinder rettigheder i Mali, samt markere, hvor vigtig fremme af kvinders/pigers rettigheder og styrkelse i samfundet (empowerment) er for opnåelse af 2015-målene – halvering af fattigdom, mm ved 2015.

2.1.1.2. 16 dage mod vold
Den årlige internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder, d.25.11.-d.10.12, blev markeret ved lancering af Giv en pige ret Kampagnesitet, d. 25.11..


2.2. Kvinder, køn og klimaududfordringer i Mali
Ved støtte fra 92-Gruppens Southern Voices Capacity Building projektmidler har KULU og FEMNET-Mali fortsat deres samarbejde på emnet.

- Det danske hæfte ”Kvinder, køn og klima – Kvinderettigheder, køn og klimaudfordring i udviklingslandene” blev revideret og oversat til fransk ”Les Femmes, Le Genre et Le climat. Les droits des femmes, le genre et les défis du climat dans les pays du tiers monde” til distribution i FEMNET-Mali og FEMNET-Africa, samt internationale kontakter.

- Et FEMNET/KULU kapacitetsopbygning workshop 2 om ”Kvinderettigheder, køn og klima udfordringer” blev afviklet in Bamako, Mali, i juni, hvor Maria Glinvad deltog som KULUs repræsentant og ressourceperson. Workshoppen bidrog til en videre opkvalificering af viden og fortalerarbejde omkring klima og miljø emner set med kvindeøjne og udvikling af strategi.

- En ”Kvinder, køn og klima rettigheder”/”Women, Gender and Climate Justice”-hjemme i forbindelse med FEMNET-Afrikas hjemmeside blev udviklet og gøres klar til eksterne øjne.

- KULU og FEMNET deltog i enkelte COP16 forberedelsesmøder og Mama Koite Doumbia, for FEMNET-Africa og -Mali, samt Maimouna Konaré, for FEMNET-Mali, deltog i COP16 i Cancun, Mexico, i november-december.

- 92-Gruppe Sydprojekt-midler for videre samarbejde mellem KULU, FEMNET-Mali og FEMNET blev opnået for 18 måneder fra 2010-2012.

2.2. Fremme af kvinders rettigheder og kampen mod vold mod kvinder i DR Congo
KULU indledte et nyt samarbejde med den congolesiske Femmes pour des Paix et Droits Humain om opbygning af kapacitet i rettigheder og netværksstyrekse med fokus på vold mod kvinder i en skrøbelig stat. En Syd-Syd-Nord Partnerskab Dialog mellem FPDH, FEMNET-Mali og KULU blev indledt uden, at der er opnået midler til det endnu. Dialogen mellem de 3 partnere blev i gang sat, men et trekantet samarbejde er sat lidt i vente position, medens et særskilt partnerskab og projektsamarbejde med FPDH satses på først.  Forhåbentlig kan projektet gå i gang i 2011, såfremt midler opnåes.

2.3. Fremme af kvinders rettigheder i MENA området
MENA-projektgruppen har udarbejdet et kommissorium for deres arbejde og er gået i dialog med udvalgte kvindenetværk baseret i Libanon for at udvikle samarbejdet. Et møde blev holdt i København ifm at Lina Habib Abou, CRTD, var i byen i anden anledning.

2.4. Samarbejde med AWEPON omkring 2015-målsprojekter
Der arbejdes videre for at få midler til et samarbejde med AWEPON, som bygger videre på samarbejde ifm FNs Finansiering for Udviklingsprocessen (1999-2001) samt tidligere 2015-målsaktiviteter. Et møde blev holdt med Josephine Youssef Kamal, forkvinde for AWEPON, i september ifm hendes deltagelse i en mikrofinans-konference samt DANIDA-møde. Repræsentanter for alle tre KULU-projektgrupper (Mali, DRC og MENA) deltog.

3. Dialog, information, debat, fortalerarbejde om udviklings- og handelspolitik

3.1. Kampagnen ”Giv en pige ret”
Informations- og marketingskampagnen, som KULU lancerede i slutningen af 2008, har to hovedmål (1) at støtte mindst 1000 piger og kvinder i Mali med identitetspapirer gennem salg af gavebeviser (2) at informere om betydningen af, at ulandskvinder og piger får identitetspapirer. I 2010 lykkedes det med støtte fra ”Kvindernes Bygnings Fond” og frivillig faglig assistance at lancerer en ny kampagneside www.givenpigeret.dk, som blev lanceret d. 25. nov., hvilket var en markering af den årlige internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder. Kampagnesiden betyder, at kampagnen har fået et ”vindue” udadtil, og formidlingen er gjort mere lettilgængelig og spændende.

3.2. KULU information
Et samarbejde med e-marketings-virksomheden (og fremlejer) Zoomio blev indledt med formålet at sikre udsendelse af KULUs månedlige nyhedsbrev i nyt format, som er nemmere at tilmelde og nå bredere ud til potentielle interesserede, samt at etablere et nyt format for et Giv en pige ret Nyhedsbrev.

3.3. KULU Oplysning
På oplysningssiden er KULU-programmet centreret om:
Maj: Mors dag kampagne i forbindelse med Giv en pige ret-kampagnen.
August/september – 2015-målene set gennem internationale kvindebriller – optakt til og bidrag til 2015-målskampagne.
25.november – 10. december: Giv en pige ret-kampagnen – kædet sammen den internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder.

3.4. Oplysning, fortaler- og lobbyarbejde i netværk og konferencedeltagelse
KULU fortsætter med at gennemføre fortalervirksomhed og lobbyarbejde gennem udtalelser, deltagelse i udvalg, netværk og konferencer i Danmark og internationalt. På den måde har KULU været aktiv i kvinderettigheds-, udviklings-, bistands- og handelspolitiske debatter i samarbejde med danske og internationale partnere og netværk – Kønsnet, NGO-Forum, 92-Gruppen, Au pair netværket, Network WIDE. KULU har prioriteret vigtige og relevante fora, som kan blive en platform for fremme af ligestilling og kvinderettigheder i udvikling, og som giver mulighed for at sætte køn og kvinderettigheder højt på dagsordenen. Prioritering kombineret med begrænsede midler har betydet fravalg af f.eks. medlemskabet af CONCORD Danmark. Dog er vi medlem af CONCORD gennem vores europæiske netværk WIDE (Women in Development Europe).

Handel og udvikling har været på lavt blus, men har fået nye muligheder med oprettelse af en ny arbejdsgruppe, som har udarbejdet et nyt kommissorium med fokus på fødevaresikkerhed og fødevaresuverænitet og startet en intern Facebook-side for kommunikation. KULU har deltaget i og bidraget til flere handelsrelevante møder i Udenrigsministeriet og deltager i WIDE-arbejdsgrupper om emnet og dermed bidrager til koordinering af samarbejde, udtalelser, lobby til internationale møder, ligesom KULU kan trække på netværket ifm. dansk fortalerarbejde.

Kvinderettigheder, køn og klima: Der arbejdes fortsat med området i Danmark. En ny køn og klima-gruppe var under opbygning i 2010, og ”miljø” blev genindført i arbejdsområdet med forventing om bidrag til Rio+20-arbejdet.

NGO Forum er et vigtigt netværk for fælles bistand og projektpolitisk fortaler- og lobby arbejde. Forummet et bl.a. stedet hvor Danmarks udviklingspolitik, herunder Civilsamfundets Strategi, samt bistandspolitik følges tæt.

Derudover er NGO Forum vært for den fælles 2015-målskampagne. Selv om modellen man landede på ikke var KULUs fortrukne, har KULU støttet og deltaget i fælleskampagnen under titlen ”2015-Målene set med Beijing+15 Briller”.

KULU’s 2015 arbejde: Nogen finansiering blev opnået, og enkelte debatmøder afholdtes i 2010, med en speciel event/happening på Rådhuspladsen d.19.9. (se foroven). Janice G. Førde deltog i to 2015-måls konferencer i NYC, en for NGOerne i juni og review konferencen ifm FN Generalforsamling i september. KULU konferencen planlægges til at foregå i 2011 under titlen ”2015-Målene set med internationale kvindeøjne”.

Au pair netværk, migration og udvikling: Temaet omfatter au pair-rettigheder og -vilkår i Danmark og Norden i en globaliseret verden, care gain – brain drain, og migration og remitter. Medlemsorganisation Babaylan, fagforening FOA og KULU var initiativtager til etablering af et Au pair-netværk sammen med en række andre.

Migration og remitter er et emne under udvikling i KULU og WIDE. Babaylan er kontaktpunktet på området. KULU sendte repræsentanter til et WIDE kapacitetsopbygningsseminar i Sverige i maj. Emnet er relevant for handel, klima, vold mod kvinder, mm., og der arbejdes videre med emnet i KULU og WIDE.

4. Internationalt fortalerarbejde og lobby for kvinderettigheder

4.1. Det internationale Ligestillingsudvalg (ILU)
ILU er et Folketingsudvalg med Udenrigsministeriet som sekretariat i samarbejde med Ligestillings Departementet, som nu er placeret i Klima- og Energiministeriets ressortområde. Denne officielle repræsentation er højt prioriteret i KULU’s arbejde. Fokus sættes på danske indsatser i Danmark, Norden, EU og andre internationale organisationer i flere af KULUs kerne-temaområder. ILU-samarbejdet sikrer solide og løbende kontakter med folketingspolitikere og specielt Udenrigsministeriet og Ligestillingsministeriet, samt udvalgets andre organisationsmedlemmer, Dansk Kvindesamfund og Kvinderådet.


4.2. CSW, FN’s Kvindekommissions (Commission on the Status on Women) 2010
Reproduktive og seksuelle rettigheder og sundhed var igen i forkus med en meget besværlig forhandlingssituation både mellem EU-landene og ift. konservative og fundamentalistiske holdninger fra en række FN-medlemsstater. KULU samarbejdet med WIDE, FEMNET-Mali, AWEPON og andre internationale kontakter.

4.3. GEAR-kampagne og UN Women – succes!
KULU har været en aktiv deltager i den internationale NGO-kampagne i arbejde for een kvindeenhed i FN gennem internationale udtalelser og lobby. Danmark har været en stærk fortaler for kvindeenheden hele tiden. I 2010 bidrog Gender Equality Architecture Reform af FN-kampagnen frugt ved etablering af UN Women i juli. Den blev officielt lanceret og fejres på Kvindekommissionens 2011-møde.
 
 

 5. Organisation

5.1. Finansiering
Takket være tilskud fra fonde,  fagforeninger, medlemskaber, gavebidrag, ErhvervsClub, Tips- og Lottomidler samt særskilte puljer er det lykkedes at skabe et økonomisk minimums-fundament for KULUs arbejde for ulandskvinders og pigers rettigheder og sikre forarbejde,  igangsættelse og gennemførelse af diverse projekter, bl.a. kampagnen ”Giv en pige ret” . 

Det vil være afgørende for KULUs arbejde fremover, at støtten fra fonde, firmaer og private bi-dragsydere som minimum fastholdes og helst øges.

En stor tak til fonde og fagforeninger samt vores erhvervspartner:

Lauritzen Fonden, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Fonden af 17.12.1981, Laaenhus Selvejende institution, Den Almennyttige Fond af 15. sept. 1968,  Hulda Pedersens Legat, Hermod Lan-nungs Fond, Medarbejdernes Honorarfond Novogruppen, Frimodt-Heineke Fonden, Ebdrup An-delskasses Almene Fond, Ellen Hørup’s Fond, 3Fs Medie- og Kulturfond, BUPLs Solidaritets-fond,  FTF, Farmakonomforeningen, LO, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Magisterforening, Ergoterapeutforeningen, Kvindernes Bygnings Fond samt erhvervspartner Handy-Print.

5.1.1 Ambassadører
20 fremtrædende kvinder og mænd fra fagforbund, den kunstneriske verden samt erhvervslivet står nu i spidsen for kampagnen ”Giv en pige ret”, hvilket vi er meget glade for og stolte af:

KULUs ambassadører & kampagneambassadører: Lotte Heise, foredragsholder og entertainer,  Vigga Bro, skuespiller og foredragsholder, Anne Marie Helger, skuespiller samt kampagneam-bassadørerne: Lillian Bondo, formand, Jordemoderforeningen,  Jane Korczak, næstformand, 3F,  Therese Glahn, skuespiller, Jakob Bang, forbundssekretær FOA, Kira Skov, sanger, Birgitte Raaberg, skuespiller, Karin Bancsi, tidl.næstformand, HK, Karin Verland, direktør og medlem af Etisk Råd, Kirsten Thorup, forfatter, Josephine Philip, sanger,  Kirsten Nissen, formand, Social-pædagogerne, Grete Christensen , formand, Dansk Sygeplejeråd, Bente Sorgenfrey, formand, FTF,  Susanne Engstrøm, formand, Farmakonomforeningen,  Ingrid Stage, formand,Dansk Ma-gisterforening, Katja Holm, formand, Dansk Skuespillerforbund, Lene Barslund, næstformand, Ergoterepeutforeningen.

5.1.2. Donationer
En stor tak til Lilly og konditoriet La Glace, der donerede brudekjoler og en flot bryllupskage til 2015-måls-eventen på Rådhuspladsen i september samt Handy-Print, der har støttet os med tryk af informationsmateriale.

5.2. Sekretariat og frivillige
KULU har siden april 2007 kun haft en fastansat deltidsmedarbejder og siden d.1. juli 2008 en fuldtidsansat ansat med løntilskud på sekretariatet og i ganske korte perioder projektansatte kon-sulenter. Frivillige og praktikanter mv. inden for mange arbejdsområder har bidraget med eksper-tise og et meget stort antal timer til at udvikle, administrere og gennemføre KULUs aktiviteter og programudvikling. Det gælder Mali projektsamarbejdet (både forarbejde og gennemførelse), DR Congo-Mali arbejde, fundraising, klimaaktiviteter, hjemmeside- og informationsarbejdet gene-relt, handelsarbejde, WIDE baggrundsgruppe og Mellemøst- og Afrika-arbejdet. Forsigtigt an-slået skønnes frivilligbidraget til at udgøre mindst 1,5 mill..

5.3. Bestyrelsens arbejde 2010-2011:
Bestyrelsesmedlemmer 2010-2011:
Janice G Førde, forkvinde/Kvindehusforening
Maria Glinvad, næst forkvinde, KILFF (orlov)
Marianne Gundersen, kasserer, individuelt medlem (IM)
Filomenita Mongaya Høgsholm, Babaylan-Danmark, filippinsk kvindeforening
Mette Annelie Rasmussen, Det Radikal Venstre
Louise Nolle, U-landsforening Svalerne
Mette Kirstine Tørslev (IM)
Suppleanter:
Helle Nielsen, (IM)
Line Hultenberg, Social Demokratiets ligestillingsnetværk (maj 2011)

5.4. Arbejdsgrupper
Meget programarbejde er blevet udført i samarbejde med og gennem danske og internationale netværksmedlemskaber og andre samarbejder. Sideløbende har det været glædeligt, at KULU stadigvæk tiltrækker aktivister og ressourcepersoner i alle aldersgrupper. Det har givet nyt liv til flere arbejdsgrupper.

5.6.1. Mali–Projektgruppe
5.6.2. MENA-gruppen
5.6.3. DR Congo projektgruppe
5.6.4. Kvinder, køn og klima og miljø arbejdsgruppe
5.6.5.. Verdenshandelsgruppen
5.6.6. Ad hoc grupper
5.6.6.1. Fundraising,
5.6.6.2. Kommunikation/web
5.6.7. WIDE baggrundsgruppe
5.6.8. Au pair-netværk repræsentanter

6. Officielle repræsentationer og mødedeltagelse

6.1. Det internationale Ligestillingsudvalg (ILU)
6.2. Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde
6.3. Udenrigsministeriets Beach-Club kredse (Handel og finansrelaterede emner)
6.4. Møder med Udenrigsudvalget (NGO-Forum)
6.5. Udenrigsministeriets Dialogmøder forud for EUs Rådsmøder, GAERC

7. Samarbejde og deltagelse i danske netværk og NGO-sammenhænge

7.1. Au pair-netværk og Rådgivningsprojekt
7.2. Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
7.3.Kønsnet – NGO-netværk om køn og udvikling
7.4. NGO-Forum, inkl. NGO Forums Stående Udvalg
7.5. Projektrådgivning (PR)
7.6. 92-gruppen - Forum for miljø- og bæredygtig udvikling, inkl. 92-Gruppe underudvalg: Handel, Fattigdom- og Miljø, Klimaudvalg. CSR-udvalget følges
7.7. MENA-netværket
7.8. Micro-finans Netværk (Sekretariat hos Caritas)

9. International synlighed

9.1. FNs Kvindekommission februar-marts 2010
9.2. GEAR-kampagnen – ligestillings- og kvinderettighedsreform af FN (Gender Equality Architecture Reform)
9.3. WIDE, Network Women and Development in Europe
9.4. AWID, Association for Women’s Rights in Development
9.5. International Trade and Finance Network

Janice G. Førde, 18. maj 2011


 

 
Kvindernes U-landsudvalg  •  Thoravej 13, 2. tv. •  2400 København NV  •  Tel.: +45 33 15 78 70  •  Fax: +45 33 32 53 30  •  kulu@kulu.dk
Nordea reg. nr. 2191  •  Kontonr.: 8968 139 453  •  Giro: +01 +9 00 55 01  • Mobile pay: 90 69 61
  Cvr-nr.: 83 76 75 10  •  Foto: Ole Gabrielsen   Udformning: Line Herdel   Ansv. redaktør: Janice G. Førde
Brug af cookies
Hjemmesiden bruger cookies.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at levere vores tjenester. De oplyser hvordan du bruger vores hjemmeside og hjælper os med at forbedre din og andres oplevelse af hjemmesiden.

Klikker du videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Ønsker du at slette cookies kan der findes vejledninger på Google, se mere her.

OK, forstået!