Årsberetning 2011


Overblik:
2011 var året, hvor KULU fyldte 35 år
. Det blev markeret i flere omgange med faglige og spændende aktiviteter i samarbejde med danske og internationale samarbejdspartnere.
 
I 2011 satte KULU fokus på 2015-målene, ”Giv en pige ret”-kampagnen, kapacitetsopbygning i kvinderettigheder samt køn og klima, samarbejde med og støtte til den nye FN-enhed UN Women, samt kampen for at fastholde kvinders globale ret til at bestemme over egen krop, sundhed og seksualitet – både gennem KULUs deltagelse i FN- og andre internationale processer. 
 
Oplysning, fortalerarbejde og lobby for pigers og kvinders rettigheder i samarbejde med partnere i Danmark og Syd samt internationale kvinde- og udviklingsnetværk som WIDE og AWID er fortsat centrale i KULUs arbejde.
 
Partnerskabet med FEMNET-Maliom kampagnen Giv en pige ret i Maliog fortalerarbejdet blev videreudviklet, og FEMNET-Afrika blev integreret i samarbejdet om Kvinderettigheder, køn og klimaudfordringer i ulande gennem lanceringen af en ny hjemmeside.
 
I DR Congo påbegyndte KULUudviklingen af nyt projektsamarbejde med kvindeorganisationen Femmes pour la Paix et les Droits Humains (FPDH) med fokus på kapacitetsopbygning i kvinderettigheder mod voldtægt og anden seksuel vold af kvinder.
 
KULUskommunikation og informationsarbejde udvikles med hastige skridt. Den nye hjemmeside for Giv en pige ret-kampagnenhar i en overgangsfase været anvendt både somkampagnesite og som KULUs hovedhjemmeside, medens der blev investeret i udviklingen af en ny hjemmeside www.kulu.dk, der lanceredes i 2012. 
 
Fundraising er en udfordring i en tid præget af finanskrisen. Som en 100 procent selvfinansierende folkelig organisation spiller fundraising til aktiviteter, projekter og grundfinansiering en stor og afgørende rolle og er grundlaget for at KULU kan arbejde og udvikle arbejdet til fremme og støtte af piger og kvinders vilkår og rettigheder i ulandene.
 
2011 var det femte år uden basisbevilling til aktiviteter eller organisation fra Danida eller Udenrigsministeriet, hvilket er en konsekvens af de politiske ændringer i bevillingsmuligheder på ulandsområdet i 2005.
 
Det er fortsat en stor udfordring for KULU, at der kun er begrænsede midler og små beløb at søge til projekter og oplysning fra Projektrådgivningen (nu Civilsamfund i Udvikling), som vi er medlem af.  KULUs medlemskab af 92-Gruppen – Forum for bæredygtig udvikling – og medvirken i dens ”Southern Voices Capacity Building in the South”-program har dog givet os mulighed for at arbejde videre med Kvinderettigheder, køn og klimaudfordringer i udviklingslandei samarbejde med FEMNET-Mali og FEMNET-Afrika.
 
Sekretariatet og en aktiv kerne af frivillige har i 2011 lagt mange kræfter i fundraising, information og i Congo og Mali-arbejdsgrupper med flere. Vi har vendt hver en øre på grund af fremlejerens konkurs, investeringer i kommunikation, stramme økonomiske tider og åremålsbegrænsninger hos nogle ellers trofaste donorer. 2012 skulle gerne blive et bedre år for KULU rent økonomisk.  Ønskedrømmen er, at vi har mindst 1 (deltids-) medarbejder på hvert hovedarbejdsområde, således at der kan foregå en kontinuerlig sagsbehandling og udvikling af programområderne.  
 
Fundraising hænger uløseligt sammen med medlemsudvikling. Begge dele er grundlaget og en absolut nødvendighed for KULU for at opnå en mere bæredygtig størrelse. I 2011 blev HK/Danmark en ny og stor medlemsorganisation. KULU har nu 22 kollektive medlemsorganisationer, der sammen med de individuelle medlemmer udgør medlemsgrundlaget. 


1. Udviklings- og projektpolitisk arbejde:
KULUs hovedfokus er stadigvæk Afrika, og partnerskabsudvikling er fortsat kodeordet, med vægt på kapacitetsopbygning i kvinderettigheder, og hvordan denne viden kan omsættes til at fremme kvinders rettigheder, forhold og stilling i samfundet.  Partnerskabet med både FEMNET-Mali og FEMNET-Afrika blev videreudviklet i 2011.

Et nyt projektsamarbejde igangsattes med Femmes pour la Paix et Droit Humains (FPDH) i Congo i august 2011 under overskriften "Introduction to Partnership - Experimental Methods to Prevent Sexual Violence against Women in the Territory of Mwanga, DRC". Projekter løber til juni 2012, hvorefter der regnes med en videreudvikling af projektet, under forudsætning af at KULU kan opnå støtte til fortsættelse af dette vigtige arbejde.

Der arbejdes langsigtet med udvikling af et Syd-Syd-Nord samarbejde mellem KULU, FEMNET-Mali og Femmes pour la Paix et Droits Humains (FPDH) i DR Congo.

KULU bidrog i Danmark til den fælles 2015-målskampagne for at øge fokus på og opbakning til Danmarks udviklingspolitik fra et kvinderettighedsperspektiv. KULU afholdt en jubilæums-konference og aktivitetsrække med titlen ”Virkelighedens 2015: Hvornår kommer verdens piger og kvinder i mål?” den 16.-18.8. i samarbejde med Afrika Kontakt og med-lemsorganisationer Folkevirke og U-landsforeningen Svalerne. Jubilæumskonferencen ”2015-målene – set gennem internationale kvindebriller” d.16.8. så på 2015-målenes resultater ud fra FNs Beijing Handlingsplanramme. som er meget mere omfattende end de otte 2015-mål. Gæstetalerne talte ledende kvinder fra den Afrikanske Unions kontor for Kvinder, Køn og Udvikling,  FEMNET-Mali, Afrika Kontakts partner NGO Research and Advocacy Unit, Zim-babwe, Network Women in Development Europe (WIDE-Holland) og Institut for Samfund og Globalisering / Center for Køn, Magt og Mangfoldighed, Roskilde Universitet. Konferencen fore-gik i Landstingssalen på Christiansborg med 145 deltagere.

Tilknyttede aktiviteter var en Filmaften om ”Politisk vold mod kvinder i Zimbabwe og det sydlige Afrika” d.17.8., og et fyraftensmøde d.18.8. om ”Politisk vold mod kvinder i skrøbelige stater” i samarbejde med Afrika Kontakt, KULU, Kønsnet, Svalerne og Folkevirke.

KULU deltog også i den fælles 2015-mål kampagneaktivitet ”Verdens Bedste Nyheder” både med en artikel om kampagnen ”Giv en pige ret” i kampagneavisen og d.9.9. med uddeling af æbler og kampagneavisen med budskabet om, at udviklingssamarbejde nytter.

KULUs forkvinde deltog i FN’s Kvindekommissions session d.25.2.-9.3. som NGO-rådgiver i den danske delegation. Der blev også samarbejdet tæt med WIDE-repræsentanter, FEMNET-Mali og andre Syd-partnere. Specielt kvinders globale rettigheder og kontrol over egen krop og sundhed var i fare for at blive rullet tilbage af konservative katolske, protestantiske og muslim-ske kræfter. Slutdokumentet blev først vedtaget langt ud på natten.

Andre udviklings- og bistandspolitiske emner, som har fået høj bevågenhed har været det for-beredende arbejde forud for en revision af Danidas Civilsamfundsstrategi, som er rammen for de folkelige organisationers udviklingsarbejde. Udviklingsminister Christian Friis Bach sætter en rettighedsbaseret tilgang til udvikling i højsædet med en prioritering og styrkelse af kvinder og pigers rettigheder (empowerment). Det har været KULUs tilgang og fokus i 35 år, så den nye ramme for udviklingsarbejde passer KULU fint.

Endeligt har KULU arbejdet med emnet ”bistandseffektivitet”, specielt i samarbejde med en række internationale kvindenetværk, herunder WIDE, AWID og FEMNET. Vi har også arbejdet med emnet i NGO-Forum regi.

Som det kan læses, har der endnu engang været mange bolde i luften i året der gik.


2. Partnerskab og projektsamarbejde med Sydpartnere:
Partnerskab definerer KULU som en ligeværdig dialog og et ligeværdigt samarbejde mellem en Sydpartner og KULU til gensidig erfaringsudveksling, læring og inspiration til fremme af kvinders rettigheder og bekæmpelse af fattigdom.

2.1. Samarbejdsfokus på Afrika 
KULUs nuværende samarbejdsfokus er hele Afrika med samarbejdspartnere og kontakter i Mali, DR Congo, MENA-området samt samarbejde med de pan-afrikanske netværk FEM-NET-Africa og AWEPON (African Women’s Economic Policy Network

I januar 2011 afholdt vi et halvdagsmøde om ”Programplanlægning og Kampagnestrategi”, der så overordnet på KULUs program og brainstormede angående kommende udviklinger og emner. Dette arbejde blev fortsat den 7. juni, da vi holdt Projekstrategi workshop 1 med Projekt-rådgivningens sekretariatsleder Erik Vithner som facilitator. Vi foretog en gennemgang af KULUs overordnede program, der omfatter: (1) partnerskab, netværksdialog & projektsamarbejde (2) oplysning/information og (3) fortalervirkomhed og lobby for at identificere rammer, vilkår og miljø som udgangspunkt for at udvikle og revidere KULUs projektstrategi. Projekstrategi work-shop 2 blev afholdt i 2012.

2.2. Samarbejde med panafrikansk FEMNET og FEMNET-Mali
KULU har arbejdet sammen med det panafrikanske netværk FEMNET i forbindelse med FNs Kvindekommissionsmøde i marts i New York og det forberedende arbejde til Paris Deklarations Højniveau Forum 4 om bistandseffektivitet, som blev afholdt i november i Busan, Sydkorea samt 2 015-målene. Derudover hjælper KULU FEMNET-Mali at opnå projektmidler fra ikke-danske og internationale donorer.

FEMNET-Afrika og KULU arbejder tillige sammen om kapacitetsopbygning om ”Kvinderettighe-der, køn og klimaudfordringer i udviklingslande” med midler fra 92-Gruppens Southern Voices Capacity Building program.

2.2.1. Kampagnen ”Giv 1000 piger og kvinder i Mali papir på deres ret”  (Giv en pige ret)
Kampagnen har været succesrig og fortsætter i Danmark og Mali. FEMNET-Mali og medlemsor-ganisationerne AMSAFE, COFEM og COFESFA har gennemført oplysning og fortalerarbejde om, hvor vigtige 3 dokumenter - fødselsattester, id-kort og vielsesattester - er for kvinder og pigers adgang til deres rettigheder. Dokumenterne uddeles ved officielle ceremonier, hvor lokale myn-digheder, lokalsamfund og medierne er inddraget. KULU står for informations- og marketings-kampagnen ”Giv en pige ret” i Danmark, der gennem salg af gavekortet tilvejebringer penge til erhvervelse af dokumenterne i Mali, der er dyre for fattige familier. Ved udgangen af 2011 hav-de 500 maliske piger og kvinder fået de rettighedspapirer, de havde brug for, i gennemsnit 2 pr. person.

2.2.2. Mama Koite Doumbia besøg til Danmark i juni og august.
Mama Koite Doumbia, forkvinde for FEMNET-Mali, besøgte Danmark og KULU to gange i 2011. I juni i forbindelse med et klimamøde, hvor der var mulighed for at mødes med KULU projekt-gruppe og Southern Voices Capacity Building projektkoordinator og diskutere samarbejdet og nye projekter. Hun besøgte desuden København fra d.14.-19.8. ifm sin deltagelse og præsenta-tion på KULUs jubilæumskonference og aktivitetsrække ”Virkelighedens 2015: Hvor-når kommer verdens piger og kvinder i mål?” i samarbejde med Afrika Kontakt og med-lemsorganisationer Folkevirke og U-landsforeningen Svalerne.

2.2.3. 16-dages Kampagnen mod Vold mod Kvinder
Den 25.11.-10.12. blev markeret på Giv en pige ret kampagnehjemmesiden d. 25.11. med nye kvindehistorier fra Mali, artikler i U-landsnyt og andre medier, et Giv en pige ret nyhedsbrev, ved bannere, links og artikler på kampagne-ambassadører og –partneres hjemmesider. De 16 dage starter d.25.11. på FN-dagen til be-kæmpelse af vold mod kvinder og slutter d. 10.12. på den internationale menneskerettigheds-dag, hvilket symboliserer den nære forbindelse mellem menneskerettigheder og forebyggelse af vold mod kvinder.

2.3. Fremme af kvinders rettigheder og kampen mod vold mod kvinder i DR Congo
KULU indledte et nyt samarbejde med den congolesiske Femmes pour des Paix et Droits Hu-main (FPDH) om opbygning af kapacitet i rettigheder og netværksstyrkelse med fokus på vold mod kvinder i en skrøbelig stat. En Syd-Syd-Nord Partnerskabsdialog mellem FPDH, FEMNET-Mali og KULU blev udsat for at give plads til et nyt partnerskabsudviklende samarbejde med FPDH, "Introduction to Partnership - Experimental Methods to Prevent Sexual Violence against Women in the Territory of Mwanga, DRC". Projektet igangsattes august 2011 og løber til juni 2012, hvorefter videresamarbejde planlægges.
 

3. Oplysnings- og fortaleraktiviteter i Danmark:
3.1. Kampagnen ”Giv en pige ret”
Informations og marketingskampagnen, som KULU lancerede i slutningen af 2008, har to ho-vedmål (1) at støtte mindst 1000 piger og kvinder i Mali med identitetspapirer gennem salg af gavebeviser (2) at informere om betydningen af, at ulandskvinder og piger får identitetspapirer. Den nye kampagnehjemmeside, som blev lanceret d. 25. 11.10 har fungeret godt som ramme for oplysnings- og fundraising kampagner i forbindelse med  8. marts, mors dag aktivi-teter i maj, og den internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder d.25.11.-10.12.12.
Kampagnehjemmesiden betyder, at kampagnen har fået et ”vindue” udadtil, og formidlingen af kvinders historier og baggrund er gjort mere lettilgængelig og spændende.

3.2. KULU information
KULU havde i 2011 en fordelagtig husaftale med e-marketings-virksomheden (og udlejer) Zoo-mio omkring KULUs månedlige nyhedsbrev i nyt format, samt det nye format for et Giv en pige ret Nyhedsbrev, der udsendes 4 gange om året og bakker op kampagnehjemmesiden. Efter at Zoomio gik konkurs i august, har vi måttet overgår til andre gratis e-marketingsbrev systemer.

3.3.KULU oplysning
På oplysningssiden er KULU programmet i centreret om:
Marts: 8. marts fokus på Giv en pige ret-kampagnen
Maj: Mors dag kampagne Giv en pige ret-kampagnen
August/september – 2015-målene set gennem internationale kvindebriller – egne aktiviteter og optakt til og bidrag til 2015-målskampagne
Oktober: NGO-møde med UN Women Exec. dir. Michelle Bachelet
25.november – 10. december: Giv en pige ret-kampagnen – kædet sammen
den internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder 

3.4. Jubilæumsaktiviteter har været i fokus i 2011.
KULU fyldte 35 år d.8.5. I 35 år har Kvindernes U-landsudvalg været den eneste organisation i Danmark med hovedfokus på kvinderettigheder i ulande.

3.4.1. Lotte Heise-show  
KULU ambassadør Lotte Heise donorede et særligt show ”Piger har også ret!”  d.7.5. for at fejre de 35 år. Showet var fantastisk, vittigt, sjovt og flot. En anden af KULUs kampagneambassadører Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening, lagde hus til,

 3.4.2. Mors dag
D. 8.5. inviterede KULU til en Mors Dag Brunch, med temaet Kvinder har haft ret – bliver de ved med det? KULU har været med til at skabe fremgang for verdens kvinder og har oplevet både medgang og modgang i tidens løb, og nu er det bare fremad de næste 35 år – eller er det? Et par oplagte oplægsholdere, bl.a. Margrethe Holm Andersen, KULU medlem og ansat i Udenrigsministeriet, og Ingrid Stage, satte gang i diskussionen. Kampagneambassadør Ingrid Stage, formand for Dansk Magisterforening var igen vært for arrangementet og Dansk Magisterforening sponsorerede brunchen.

3.4.3. Seminar og workshop
International Seminar og Workshop i samarbejde med WIDE i København
Som dansk platform for netværket Women in Development Europe (WIDE) var KULU vært for et Internationalt Seminar om ”Aktuelle emner i WIDE og KULU” på Christiansborg, d.5.5., med deltagelse fra 9 europæiske lande plus Danmark. Den 6.-7.5. lagde KULU hus til og koordine-rende en WIDE Strategy Workshop.

3.5. KULU og 2015-målene:
 KULUs bidrag til den fælles 2015-målskampagne var en jubilæumskonference og aktivi-tetsrække med titel ”Virkelighedens 2015: Hvornår kommer verdens piger og kvinder i mål?” der løb af stablen fra d.16.-18.8. i samarbejde med Afrika Kontakt og medlemsorgani-sationer Folkevirke og U-landsforening Svalerne. Formålet var at øge fokus på og opbakning til en forbedret dansk udviklingspolitik fra et kvinde-rettighedsperspektiv.

3.5.1. KULUs Jubilæumskonferencen
”2015-målene – set gennem internationale kvindebriller” d.16.8. kiggede på 2015-målenes resultater ud fra et Beijing Handlingsplan per-spektiv. Beijing handlingsplanen er meget mere omfattende end de otte 2015-mål og derfor gi-ver en bedre ramme for udviklingsmål. Gæsterne var Litha Musyimi-Ogana, direktør for den Af-rikanske Unions kontor for Kvinder, Køn og Udvikling, KULU partner Mama Koite Doumbia, præ-sident FEMNET-Mali, Afrika Kontakt partner Kudakwashe Chitsike, jurist og menneskerettigheds-forkæmper, NGO Research and Advocacy Unit, Zimbabwe, Patricia Munoz Cabrera, præsident for Network Women in Development Europe (WIDE) og international udviklingskonsulent, og Signe Arnfred, lektor, Institut for Samfund og Globalisering, leder, Center for Køn Magt og Mangfoldighed, Roskilde Universitet. Konferencen foregik i Landstingssalen på Christiansborg og var fuldbesat.

Filmaften om politisk vold mod kvinder i Zimbabwe og det sydlige Afrika v/ Afrika Kontakt partner Kudakwashe Chitsike, d.17.8., og et fyraftensmøde d.18.8. om Political- and gender-based violence against women in fragile states - Options for action!” i samarbejde med Afrika Kontakt, KULU, Kønsnet, Svalerne og Folkevirke.

3.6. NGO-møde med Michelle Bachelet, eksekutive direktør, UN Women, d.12.10.
Efter godt samarbejde og arbejde i CSW delegationen blev KULU bedt om at arrangere et NGO-møde med den nye eksekutive direktør af UN Women under hendes første besøg i Danmark. KULU var glad for muligheden, men der fulgte ingen midler med. Derfor slog vi os sammen med DIIS, og det var et vellykket samarbejde. Temaet var”Stop Vold mod Kvinder”, internationalt og nationalt, samt beslægtede emner. Oplæg fra Kvinderådet, FN-forbundet, RUCs Institut for Samfund og Globalisering, samt DIIS og KULU.

3.7. Udstillingen ”Sig Nej til vold mod kvinder” fra d.2.12., København, og d.11.1., Århus
FN’s regionale informationskontor for Vesteuropa, UNRIC, står bag en årlig reklamekonkurrence Create4theUN, der i 2011 havde temaet ”Nej til vold mod kvinder”. Temaet er valgt for at skabe opmærksomhed omkring et problem, der på verdensplan rammer en ud af tre kvinder på tværs af alder, uddannelsesniveau, landegrænser og etnisk herkomst. I 2011 blev vinderen af konkurrencen den danske grafiske designer Trine Sejthen, der med sit bidrag satte fokus på den ofte skjulte og tabubelagte form for vold, partnervold.
KULU og FN-forbundet benyttede ledigheden til at samarbejde med Minister for Ligestilling, UNRIC og 2200Kultur om en udstilling med Trine Sejthens vinderbidrag samt et udpluk af andre danske og internationale bidrag. Udstilling indledtes med en prisoverrækkelse og reception d.2.12. hos 2200Kultur i Nørrebrohallen med deltagelse af blandt andre Minister for Ligestilling og løb resten af december. Den 11.1.12 åbnede udstillingen i Århus på Kvindemuseet.  


4. Internationalt fortalerarbejde for kvinderettigheder:
4.1. Det internationale Ligestillingsudvalg (ILU)
ILU er et Folketingsudvalg med Udenrigsministeriet som sekretariat i samarbejde med Ligestil-lings Departementet, som var placeret i Klima- og Energiministeriets ressort. Med regeringsskift blev det flyttet til Ligestilllings- og Kirke Ministeriet. Denne officielle repræsentation har været højt prioriteret i KULUs arbejde. ILUs fokus var på danske indsatser i Danmark, Norden, EU og andre internationale organisationer på flere af KULUs kerne-temaområder. ILU-samarbejdet har sikret solide og løbende kontakter med folketingspolitikere og specielt Udenrigsministeriet og Ligestillingsministeriet, samt udvalgets andre organisationsmedlemmer, Dansk Kvindesamfund og Kvinderådet. Men udvalget blev nedlagt i juni i forbindelse med Folketingets oprettelse af et Ligestillingsudvalg, som har en højere kompetence og midler end ILU havde. Dog er den faste, løbende kontakt til politikere forsvundet, selv om vi kan bede om foretræde. I stedet for invite-res KULU til Ligestillingsministeriets kvartalsmøder med civilsamfundsorganisationer.

4.2. CSW, FN’s Kvindekommissions (Commission on the Status on Women) 2011
Reproduktive og seksuelle rettigheder og sundhed var igen i 2011 i fokus og gav en meget van-skelig forhandlingssituation både mellem EU landene og i forbindelse med konservative og fun-damentalistiske holdninger fra en række konservative FN medlemsstater. KULU samarbejdede med WIDE, FEMNET-Mali, FEMNET-Africa og en række afrikanske kvindeorganisationer og an-dre internationale kontakter.

4.3. GEAR kampagne og UN Women – succes!
UN Women er nu blevet til virkelighed. UN Women blev etableret i juli 2010 og officielt lanceret på  FNs kvindekommissionsmøde i 2011.  KULU er stadigvæk aktiv i GEAR netværket, som mo-nitorerer UN Women’s udvikling og kommer med udspil.


5. Organisation:
5.1. Finansiering og fundraising
Takket være tilskud fra fonde og fagforeninger og bidrag fra gavebidragydere, medlemmer, Er-hvervsClub, Tips- og Lottomidler samt særskilte puljer er det lykkedes at skabe et økonomisk minimums-fundament for KULUs arbejde for ulandskvinders og pigers rettigheder og sikre for-arbejde, igangsættelse og gennemførelse af diverse projekter, bl.a. kampagnen ”Giv en pige ret” og konference og mødeaktiviteterne ”2015-målene set med internationale kvindeøjne” 

I 2011 oplevede KULU en nedgang i fondsstøtten, hvilket må tilskrives den generelle økonomi-ske tilbagegang, og at vi har nået et loft hos nogle af de fonde, der trofast har støttet KULUs arbejde gennem flere år.

Det er afgørende for KULUs arbejde fremover, at støtten fra fonde, firmaer og private bidrags-ydere øges, samt at finansieringsmuligheder for oplysnings- og fortaler arbejdet og partner-skabssamarbejder øges.

En ny vej er et samarbejde med YouMe Shopping, hvor KULU får gratis donationer over nettet fra salg af forskellige produkter, hvilket længe har været undervejs. Hjemmesiden blev lanceret i 2012. Samarbejdet kan give både synlighed for og støtte til KULUs arbejde, hvis medlemmer og andre bruger det. http://www.youmeshopping.dk/ugens-rabatter/se-alle-rabatter
 
En stor tak til fonde og fagforeninger samt vores erhvervspartner:

Kvindernes Bygnings Fond, Foreningen Roskilde Festival, Den Bøhmske Fond, Hagens Fond, Laaenhus Selvejende institution, Den Almennyttige Fond af 15. sept. 1968, Hulda Pedersens Legat, 3Fs Medie- og Kulturfond, BUPLs Solidaritetsfond, FTF, Dansk Magisterforening, Ergote-rapeutforeningen  samt erhvervspartner Handy-Print.

Desuden tak for støtte fra:
Dansk Folkeoplysnings Samråd, 92-gruppen, Projektrådgivningen og Kønsnet 

En stor tak til fonde, fagforeninger og vores erhvervspartner og Giv en pige ret ambassadører og partnere:

5.1.1. Ambassadører og kampagnepartnere
21 fremtrædende kvinder og mænd fra fagforbund og den kunstneriske verden står nu i spid-sen for kampagnen ”Giv en pige ret”, hvilket vi er meget glade for og stolte af:

KULUs ambassadører & kampagneambassadører: Lotte Heise, foredragsholder og entertainer,  Vigga Bro, skuespiller og foredragsholder, Anne Marie Helger, skuespiller samt kampagneam-bassadørerne: Lillian Bondo, formand, Jordemoderforeningen,  Jane Korczak, næstformand, 3F,  Therese Glahn, skuespiller, Jakob Bang, forbundssekretær FOA, Kira Skov, sanger, Birgitte Raa-berg, skuespiller, Karin Bancsi, stabschef, Karin Verland, direktør, Kirsten Thorup, forfatter, Jo-sephine Philip, sanger,  Benny Andersen, formand, Socialpædagogerne, Grete Christensen , formand, Dansk Sygeplejeråd, Bente Sorgenfrey, formand, FTF,  Susanne Engstrøm, formand, Farmakonomforeningen,  Ingrid Stage, formand,Dansk Magisterforening, Katja Holm, formand, Dansk Skuespillerforbund, Lene Barslund, næstformand, Ergoterepeutforeningen,  Mette Kind-berg, næstformand, HK/Danmark.

Ergoterapeutforeningen, Farmakonomforeningen, Dansk Magisterforening, BUPL, Dansk Skue-spillerforbund, Socialpædagogerne, Jordemoderforeningen og Handy-Print er kampagnepartne-re for kampagnen ”Giv en pige ret”.

5.1.2. Donationer
En særlig tak til Lotte Heise, der gav et særligt kreeret show til KULU d.7.5. i anledning af KU-LUs 35 års dag ”Kvinder har ret”.

Dansk Magisterforening gav KULU en ekstraordinær fødselsdagsgave ved at donere et stort bruncharrangement og lægge lokaler til showet med Lotte Heise.  

En stor tak til Cab-Inn, Føtex Østerbro og Det rene Brød, der støttede os i forbindelse med 2015-måls-konference-aktiviteterne i august.

5.2. Sekretariat og frivillige
KULU har i 2011 haft en deltidsansat sekretariatskoordinator og en deltidsansat kommunikati-onsmedarbejder (med løntilskud) på sekretariatet og i enkelte perioder projektansatte konsulen-ter. Frivillige og praktikanter mv. inden for mange arbejdsområder har bidraget med ekspertise og et meget stort antal timer til at udvikle, administrere og gennemføre KULUs aktiviteter og programudvikling. Det gælder Mali projektsamarbejdet (både forarbejde og gennemførelse), DR Congo-Mali arbejde, fundraising, klimaaktiviteter, hjemmeside- og informationsarbejdet gene-relt, handelsarbejde, WIDE baggrundsgruppe og Mellemøst- og Afrika-arbejdet. Forsigtigt an-slået skønnes frivilligbidraget til at udgøre mindst 1,5 millioner kroner.

5.3. Bestyrelsens arbejde (valgt i maj 2011)
Bestyrelsesmedlemmer 
Janice G Førde, forkvinde, Kvindehusforeningen
Filomenita Mongaya Høgsholm, Babaylan-Danmark, filippinsk kvindeforening
Mette Annelie Rasmussen, Det Radikal Venstre
Mette Kirstine Tørslev, individuelt medlem
Suppleanter:
Line Hultenberg, Socialdemokratiets ligestillingsnetværk (maj 2011)

5.4. Arbejdsgrupper
Det har  været glædeligt, at KULU stadigvæk tiltrækker aktivister og ressourcepersoner i alle aldersgrupper. Det har givet nyt liv til flere arbejdsgrupper.
Mali-projektgruppe
MENA-gruppen (Middle East North Africa)
DR Congo projektgruppe
Kvinder, køn og klima og miljø arbejdsgruppe
Verdenshandelsgruppen

Ad hoc grupper
Fundraising
Kommunikation/web
WIDE baggrundsgruppe
Au pair-netværk


6. Repræsentationer, mødedeltagelse og netværkssamarbejde:
6.1. Repræsentationer og mødedeltagelse:
6.1.1.  Det internationale Ligestillingsudvalg (ILU) . Nedlagt juni 2011
6.1.2. Ligestillingsministeriets Kvartalsmøder siden 2011.
6.1.3. Rådet for Internationalt Udviklingssamarbejde
6.1.4. Udenrigsministeriets Beach-Club kredse (Handel og finansrelaterede emner)
6.1.5. Møder med Udenrigsudvalget (sammen med NGO-Forum)
6.1.6. Udenrigsministeriets Dialogmøder forud for EUs Rådsmøder, GAERC

6.2. Samarbejde og deltagelse i danske netværk og ngo-sammenhænge

KULU deltager i:
6.2.1. Au pair-netværk og Rådgivningsprojekt
6.2.2. Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
6.2.3. Kønsnet – NGO-netværk om køn og udvikling, herunder. Styringsgruppen
6.2.4. NGO-Forum, inkl. NGO Forums Stående Udvalg
6.2.5. Projektrådgivningen
6.2.6. 92-gruppen - Forum for miljø- og bæredygtig udvikling, inkl. 92-Gruppe underudvalg: Handel, Fattigdom- og Miljø, Klimaudvalg. CSR-udvalget følges
6.2.7. MENA-netværket
6.2.8. Dansk Forum for Micro-finans (Sekretariat hos Caritas)


7. International synlighed:
7.1. FNs Kvindekommission februar-marts 2011
7.2. GEAR-kampagnen – ligestillings- og kvinderettighedsreform af FN (Gender Equality Archi-tecture Reform)
7.3. WIDE, Network Women and Development in Europe
7.4. AWID, Association for Women’s Rights in Development
7.5. International Trade and Finance Network – fokus på handel og finansielle emner ift Ver-dens Bank, IMF, UNCTAD, WTO, World Social Forums, FNs Rio+20, m.fl.
 

 

 

 JGF & REO, 2. juli 2012

 

 

 
Kvindernes U-landsudvalg  •  Thoravej 13, 2. tv. •  2400 København NV  •  Tel.: +45 33 15 78 70  •  Fax: +45 33 32 53 30  •  kulu@kulu.dk
Nordea reg. nr. 2191  •  Kontonr.: 8968 139 453  •  Giro: +01 +9 00 55 01  • Mobile pay: 90 69 61
  Cvr-nr.: 83 76 75 10  •  Foto: Ole Gabrielsen   Udformning: Line Herdel   Ansv. redaktør: Janice G. Førde
Brug af cookies
Hjemmesiden bruger cookies.

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og hjælper os med at levere vores tjenester. De oplyser hvordan du bruger vores hjemmeside og hjælper os med at forbedre din og andres oplevelse af hjemmesiden.

Klikker du videre på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Ønsker du at slette cookies kan der findes vejledninger på Google, se mere her.

OK, forstået!