You are here:

Bliv frivillig

Bliv aktiv i kvindernes U-landsudvalg (KULU) – meld dig ind som individuelt eller støttemedlem og få invitationer til offentlige møder, seminarer og kurser. Som medlem kan du være aktiv i arbejdsgrupper på KULUs programområder. Du kan også arbejde som frivillig med særlige arbejdsopgaver, eller evt. få etableret en studiepraktik. Du kan komme til at arbejde med:

Fundraising og medlemshvervning
Vi arbejder i øjeblikket med “Giv en pige ret”-kampagnen samt løbende medlemshvervning, fondsansøgninger, kontakt til erhvervslivet og støttearrangementer.

Kontakt Ruth Ejdrup Olsen for nærmere oplysninger.

Kommunikation
Vi arbejder med at forøge den folkelige opbakning til kampagnen ”Giv en pige ret”-kampagnen. At videreudvikle og igangsætte initiativer i forbindelse med medlemshvervning og fundraising. At skrive nyhedsbreve, artikler, tekster til hjemmesiden, debatindlæg og meget andet.
En vigtigt fokus for gruppen er at sikre kontinuiteten i kommunikationsindsatsen i form af en løbende kommunikationsstrategi og prioritering af KULUs kommunikationskanaler (web, nyhedsbreve og SoME).

Kontakt Ruth Ejdrup Olsen for nærmere oplysninger.

Mali-projektgruppen
Projektgruppen varetager samarbejdet med KULUs partner i Mali, kvindenetværket MUSONET. Gruppen er i løbende kontakt med MUSONET med henblik på at udbygge partnerskabet mellem MUSONET og KULU, hente informationer hjem til brug for KULUs oplysningsarbejde samt arbejde på nye ansøgninger m.m.. Kommunikationen foregår på engelsk og fransk.

Kontakt Janice G. Førde for nærmere oplysninger.

DR Congo-projektgruppen
Projektgruppen varetager samarbejdet med KULUs partner i DR Congo, Femmes pour la Paix et les Droits Humains (FPDH) DR Congo om kapacitetsopbygning og lobby for kvinders rettigheder samt en kampagne mod vold mod kvinder i Congo. Gruppen er i løbende kontakt med FPDH med henblik på at udbygge partnerskabet mellem FPDH og KULU, hente informationer hjem til brug for KULUs oplysningsarbejde samt arbejde på nye ansøgninger m.m.. Kommunikationen foregår på og fransk.

Kontakt Hanne Liveng eller Janice@kulu.dk for nærmere oplysninger.

Kvinders rettigheder og verdenshandel
KULU sætter fokus på kvinders økonomiske og sociale rettigheder i lyset af globaliseringen og de internationale forhandlinger, som udstikker globale spilleregler for verdenshandelen.

Arbejdsområdet er bredt – WTO forhandlingerne, EUs økonomiske partnerskabsaftaler med udviklingslandene (EPA), fair trade, fødevaresikkerhed og bæredygtighed, fra et køns- og kvinderettigheds perspektiv. Det udføres i samarbejde med danske organisationer samt vores regionale netværk WIDE+ og andre kvindeorganisationer over hele verden om at påvirke den dagsorden, der besluttes i FN, WTO, UNCTAD og dansk og international politik. Gruppen opbygges pt.

Kontakt Janice G. Førde for nærmere oplysninger. 

Kvinder, køn og klimaforandringer
CopGendered (Gender and Climate Justice: Knowledge for Empowerment) om køn og klimaretfærdighed 2022-2025: Klimakrisen er ikke kønsneutral; den påvirker kvinders vilkår, leveomkostninger og muligheder overalt i verden, afhængig af mennesker og naturens luner – mest dramatisk i fattige egn af verden og konfliktramte lande, hvor mennesker i forvejen kæmper for den daglige overlevelse.

Hvis bæredygtige løsninger og handling skal fremmes, så ingen efterlades i den globale udvikling, skal kvinderettigheder og ligestilling være indarbejdet i internationale og nationale klimaprocesser, tiltag og projekter. Projektet formidler forståelse, viden og redskaber om kønsperspektivet for en bredere kreds. CopGendered er et samarbejde med en række europæiske kvinde NGO’er og støttes delvis med en EU ERASMUS+ bevilling.

Women, Gender Climate Justice projekt: Også i Mali og andre lande i det tørre Sahel bælte i Vestafrika påvirker klimaforandringerne kvinders vilkår. Her kæmper kvinderne en stadig kamp for at skaffe vand til familien og til de afgrøder, der skal sikre mad i munden og indtægter til basale fornødenheder.

Sammen med sydpartner MUSONET i Mali har vi samarbejdet med klimaudfordringer siden 2014. Som kvindernes stemmer i Southern Voices Capacity Building Program udført vi et vellykket ”women gender climate justice projekt” med gode resultater. Vi har samarbejdet med 92-gruppen i Danmark og internationalt med kvinder, køn og klimarettighedsnetværk og lobby arbejde rettet mod Danmark, EU og UNFCCC COP-møderne.

Gruppen ønsker flere aktivister. Vil du være med til at sikre en spændende og nødvendig debat fra en kvinde- og kønspolitisk synsvinkel gennem arrangementer, netværksarbejde og lobby.

Kontakt Janice G. Førde for nærmere oplysninger.

MENA-gruppen
Gruppens mål er at samarbejde med kvindeorganisationer i Mellemøsten og Det Nordlige Afrika. Gruppen er for tiden inaktiv, men kunne du være interesseret i at gå ind i et arbejde omkring MENA-regionen, så kontakt Ruth Ejdrup Olsen for nærmere oplysninger.

Støt os

Støt KULU’s arbejde og tag medansvar for, at kvinder overalt i verden får en chance for bedre vilkår og rettigheder.

– eller tryk på et ikon for at støtte

eller vælg en
støttemulighed nedenfor